Galerie

Realistische olieverfschilderijen van mooie plekken op onze wereld.

uit 2018 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

The blue gondolas

The blue gondolas

2021

Eindelijk ben je er: Venetië! Je had er al zoveel over gehoord en je verwachtingen zijn overtroffen als je eenmaal op de kade staat, vlakbij het San Marcoplein. Het is niet zo druk als in voorgaande jaren. Je geniet van de rust, je snuift de ziltige geur op en een klein briesje speelt met je haar. Een paar gondels liggen geduldig te dobberen. Geen klanten, maar het is goed zo. Je tuurt naar de overkant, naar de prachige Chiesa di San Giorgio Maggiore. Wauw! Je staat te popelen om alles te gaan bewonderen.

Venice in 2020

Venice in 2020

2021

Je hebt een gondel gehuurd en vaart door de nu rustige grachten. Prachtige klassieke muziek klinkt ergens uit één van de palazzo's, het bezorgt je kippevel! De gondelier brengt je peddelend verder en ineens vaar je langs een bredere Venetiaanse gracht. Het licht valt prachtig langs de kleurrijke panden, een gondelier maakt zich rustig klaar voor een uurtje varen met enkele toeristen.  Dit werk is inmiddels verkocht, maar is inmiddels ook als giclée verkrijgbaar. Voor meer info, zie onder "Galerie": "Limited Editions"

Swimmingpool in Bali

Swimmingpool in Bali

2020

Tegen de avond, aan de oostkust van Bali, gaat de zon onder en een koel briesje steekt op. De geurige dampen van nasi rames vliegen vluchtig langs je neus. Een Balinees brengt nog even een offertje, vergezeld met een vleugje wierook. Nog even geniet je aan het zwembad van Ramayana Candidasa Resort, voordat je aan tafel kunt schuiven. Swimmingpool in Bali heeft de intense kleuren van het laatste licht wat op het zwembad valt. Het beeldt verkoeling uit, het afsluiten van een mooie dag, de rust van het water en de Balinese sfeer. Naast het origineel is Swimmingpool in Bali ook te verkrijgen in giclée. Kijk voor info in de Galerie onder Limited Editions.

A night in Madrid

A night in Madrid

2019

Je bent een paar dagen in de prachtige hoofdstad van Spanje. Na het diner kuier je nog even door de inmiddels rustige straten, je vangt de geuren op van paëlla en loopt naar Plaza de Cibeles. De vochtige straten weerkaatsten het zachte licht van de lantaarns, de Spaanse bank is prachtig verlicht, een eenzame fietser snelt langs. Je zucht voldaan: zelfs in de nacht is Madrid prachtig!

Golden light

Golden light

2018

Je bent in Thailand voor een rondreis en wordt gelijk gegrepen door de mooie serene sfeer, de Thai die ieder accepteert zoals die is, de warme ingetogen knikjes die je krijgt. Je reist door naar het noorden van het land. Op een berg vlakbij de stad Chang Mai, staat een heilige tempel met prachtige gouden Boeddha’s. Een paar Thai lopen met eerbied voorbij, je ruikt de geurige wierook. De rust die de beelden uitstralen, het zonlicht dat er gefilterd opvalt, zal je nooit meer vergeten. Dit werk is inmiddels verkocht.