Als puber al vond ik het heerlijk om te tekenen. Mijn tekenleraar op school was zo enthousiast over mijn talent, dat hij de kunstacademie aanraadde. Maar zoals een puber betaamde, zag ik het niet zitten om met een schildersezel in de natuur te zitten en geen cent te makken hebben. Dat was het beeld dat ik destijds had, ik liet de kunst voor wat het was.

Vanaf mijn twintiger jaren reisde ik de wereld rond en bewonderde andere landen en culturen. Het vastleggen op de gevoelige plaat van al dat moois werd mijn grote hobby. Pas in 2004 pakte ik voor het eerst de olieverfpenseel vast. Ik nam 2 jaar lang intensieve lessen van de Georgiaanse kunstenaar Zura Kalanda en legde toen de basis voor olieverftechniek.

De jaren daarna verkeerde mijn leven in een lastige periode en ik legde mijn penselen neer. In 2015 verhuisde ik naar het midden van het land en begon een nieuw leven. Toen ik een museum bezocht en daar een workshop schilderen zag, begon het plots enorm te kriebelen. Ik wil weer schilderen! Ik nam lessen bij fijnschilder Peter van Oostzanen en mijn kunstenaarshart begon weer te kloppen.

Nog steeds reis ik de wereld rond met mijn onafscheidelijke spiegelreflexcamera, bewonder haar natuur, haar architectuur en haar diverse culturen. Het reizen verrijkt mijn leven, laat me verwonderen over al het fraais op onze planeet. Maar nu vertaal ik de mooiste foto’s naar olieverfschilderingen.

Mijn kleurrijke kunst laat je voelen hoe ik onze wereld koester, hoe kostbaar ze is, wat mensen kunnen maken, wat de natuur ons geeft. Het straalt altijd positiviteit uit.
Ik wil dit heel graag delen met jou, jou ook het gevoel geven van het ohhhhh effect en de emotie die mijn schilderijen in je teweeg brengen, emoties van blijheid en verwondering.