• Emoties

  9 december 2021

  Soms gaat dat zo met een schilderij dat blije emoties bij iemand oproept en die er gelijk als een blok voor valt. Zo ook met "Venice in 2020".

  Vorige week had ik net de laatse olieverfstreek gezet en deze was al onder voorbehoud verkocht. Túúrlijk was ik blij, maar aan de andere kant is het eventjes slikken als je creatie, wat gedurende 7 maanden een beetje je kindje is geworden, al zo snel de deur uitgaat. 

  Lees meer >> | 172 keer bekeken

 • In perspectief

  19 mei 2021

  Ik kan het me nog heel goed herinneren toen we vorig jaar door de rustige grachtjes van Venetië gleden. Het was Covid tijd en de toeristen bleven grotendeels uit. Maar nu konden we genieten van de serene sfeer. Ergens klonk klassieke muziek uit een pallazzo en het klonkt bijna theatraal over het rustige water. Kippevel! 

  Het volgende moment gleed onze gondel langs een ander grachtje. Het licht was geweldig. Een gondelier stond op het punt om te vertrekken. Mijn spiegelreflex had ik bij de hand en schoot snel een foto voordat het moment weer voorbij was. 

  Deze foto, met de vele palazzo's rond de gracht, een brug en mooie perspectieven, is mijn inspiratie voor "Venice in 2020". Ik ben afgelopen weekend begonnen met de opzet, en ohhh, wat veel lijntjes! En alles moet uiteraard in het goede perspectief. Sommige mensen zeiden: "Waar begin je aan!" Maar ik word er een beetje zen van: alleen maar lijntjes trekken naar één punt en je gedachten zijn helemaal leeg. Heerlijk!

  Lees meer >> | 175 keer bekeken

 • Onderschildering in 2 kleuren

  27 oktober 2020

  Wat een rare tijd is dit toch, deze Covid-19 tijd. Heel veel thuis en niet veel weg in de weekenden: dus meer tijd om te schilderen!
  De afgelopen weken heb ik gewerkt aan The Blue Gondolas. En voor de verandering heb ik de onderschildering in twee kleuren gemaakt. Het water had op de foto al een wat bruinige tint, inclusief de gebouwtjes op de achtergrond. Dus een onderschildering met Raw Umber en Titanium White heb ik voor dat deel gebruikt. De intens blauwe gondels zijn opgezet met Payne’s Grey en Titanium White.
  De onderschildering zit er op! En straks over op de eerste laag kleur, altijd weer een feestje!

  Lees meer >> | 154 keer bekeken

 • Wauw! Havana Dream hangt in Galerie Rijlaarsdam!

  7 oktober 2020

  Havana Dream stond nog maar net te drogen en ik kreeg een bericht van Galerie Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Of ik met mijn hyperrealistische schilderij Havana Dream mee wil doen in hun expositie voor september – november 2020. Ja, natuurlijk! Geloof mij, ik was de hemel te rijk met deze eerste grote sprong in mijn artistieke bestaan. Ook mijn meester Peter van Oostzanen was ook super trots dat zijn leerling een stap verder ging.

  Lees meer >> | 170 keer bekeken

 • Inspiratie opdoen in Noord ItaliĆ«

  16 september 2020

  Mijn reis naar Noord Italië zit erop. Zoals gewoonlijk had ik mijn spiegelreflex camera meegenomen en kwam terug met 1400 prachtige foto’s. De rustieke groene heuvels, de uitzichten over de meren, hectares en hectares prosecco druiven… het was genieten, zowel voor het oog als op culinair gebied.

  Lees meer >> | 171 keer bekeken

 • Havana dream: wat een mooi proces was de creatie daarvan!

  24 augustus 2020

  Wat heb ik genoten om mijn hyperrealistische schilderij ‘Havana Dream’ te maken.

  De allereerste stap daarvan was onze reis naar Cuba. Ondanks de moeilijke leefomstandigheden, maken de Cubanen hun leven tot een feest, vol met vrolijkheid, muziek en kleur. Aan nieuwe spullen kunnen ze nauwelijks komen en dus knappen ze alles op wat zij nog kunnen gebruiken. De auto’s uit de tijd rond de Revolutie bestaan nog steeds, worden gekoesterd en opgepoetst tot een droom van een auto.

  Lees meer >> | 151 keer bekeken

 • Meer blogs >>