Maanden en maanden denk ik na over een nieuw schilderij en ik kom dan op een tal van ideeën. "Wijk niet te veel af van wat je nu doet, anders ben je niet meer herkenbaar", wordt mij gewaarschuwd vanuit diverse kanten.

Oké, oké, maar wat als je als kunstenaar eens iets ànders wilt en waanzinnig wordt geïnspireerd door iets fantastisch? In 2015 had ik al eens het roer omgegooid en ging plots realistisch schilderen. Ik dacht na over wat dit voor mijn kunst zou betekenen: "Mijn wereldreizen in heldere kleuren! Ja, dat wordt het!" Dat was toén...

En nu ... stap ik gigantisch uit mijn comfortzone, de strenge waarschuwende vingers negerend. Ik ben overdonderd door een foto van mijn Indische oma die plots in mijn neven- en nichtenapp groep verscheen. Wauwwww! Dat licht dat op haar viel. Al thee schenkend was ze diep in gedachten verzonken. Waar dacht ze aan, vroeg ik me af. En toen kwam het idee voor een nieuw werk "Memories" , een familie verhaal met veel portretten. En dit laatste begon als een fikse uitdaging, maar nu ik bijna begin aan het 4e gezicht, krijg ik vertrouwen. Ik glimlach, ik kan het!